Flanderijn wordt door bedrijven en organisaties ingeschakeld om vorderingen te incasseren. Dat doen we op een nette en verantwoorde manier.  Deze aanpak is nu belangrijker dan ooit.

Lees hier meer over hoe wij omgaan met schulden en het  coronavirus. 

Met alle maatregelen rondom het coronavirus zijn we in een uitzonderlijke en onzekere situatie beland. Hoewel de overheid er alles aan doet om de financiële gevolgen te beperken, zullen steeds meer bedrijven en burgers betalingsproblemen krijgen of zullen bestaande problemen groter worden.

Oplossing

Flanderijn wordt door bedrijven en organisaties ingeschakeld om vorderingen te incasseren. Dat doen we op een correcte en verantwoorde manier. We proberen altijd een passende oplossing te vinden. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke en financiële situatie. We slagen erin om heel veel schulden zonder tussenkomst van een rechtbank op te lossen.

Deze aanpak is nu belangrijker dan ooit. Samen met onze opdrachtgevers willen we voorkomen dat er door de coronacrisis ook een schuldencrisis ontstaat.

Hoe helpen we?

Zoals gezegd houden we altijd rekening met uw persoonlijke situatie. Heeft u door de coronacrisis inkomstenverlies? Dan helpt het ons wanneer u dit kunt aantonen met bewijsstukken. Bekijk de mogelijkheden waarop u kunt betalen en regelen.

Contact

Heeft u een verzoek van ons ontvangen om een schuld te betalen en lukt het u niet om dit binnen de gestelde termijn te doen? Kijk dan op onze website voor de mogelijkheden of neem contact met ons op. Samen met u vinden we de meest passende oplossing. Heeft u een regeling en kunt u die niet meer nakomen? Bel ons dan ook. Wij willen u heel graag helpen.

Betalen en regelen

Wilt u een schuld betalen, een afbetalingsplan treffen of een overzicht ontvangen? Op deze pagina vindt u de verschillende manieren waarop u kunt betalen en uw zaken kunt regelen.


Naar betalen en regelen

Opdrachtgevers

Wij weten hoe vervelend het voor u als ondernemer is dat uw facturen onbetaald blijven. Schakel ons in om uw openstaande vorderingen te incasseren.  De werkwijze van Flanderijn biedt voordelen in het hele traject

Naar opdrachtgevers

Een vonnis is een beslissing van een rechter. Die beslissing is genomen op grond van de eerdere dagvaarding. In het vonnis staat het bedrag waarvoor u bent veroordeeld.

Waarom krijg ik een betekening van het vonnis?

Aan het vonnis is al heel wat voorafgegaan. Zo heeft de schuldeiser een aantal herinneringen aan u gestuurd en bent u door ons of iemand anders gevraagd om te betalen of uw verplichting na te komen. Helaas is de kwestie niet opgelost en is deze zaak voorgelegd aan de rechter. Nu heeft u van de gerechts­deurwaarder een betekening van het vonnis ontvangen waarin u wordt verzocht om de gehele schuld alsnog te voldoen.

Wanneer u niets doet

Als u geen actie onderneemt, is de kans groot dat de gerechts­deurwaarder op korte termijn overgaat tot de verdere tenuitvoer­legging van het vonnis. De deurwaarder kan dan beslag leggen op (een deel van) uw inkomsten of op het saldo van uw bankrekening. Ook kan hij/zij beslag leggen op uw roerende zaken (bijvoorbeeld inboedel en auto) en onroerende zaken (bijvoorbeeld woning). Na zo’n beslag kunnen deze zaken in het openbaar worden verkocht. De opbrengst gaat naar de schuldeiser.
 

Direct betalen

Bent u het eens met de vordering? Betaal de openstaande schuld dan zo snel mogelijk via iDEAL.

Betaal via iDEAL
Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Naar contact

Bent u als medewerker debiteurenbeheer, debiteurenbeheerder of medewerker debiteurenadministratie werkzaam en zorgt u ervoor  dat de klanten van het bedrijf waar u werkzaam bent voldoen aan hun betalingsverplichting?  Volg dan de trainingen bij ons om uw kennis  op peil te krijgen en te houden!

Als medewerker debiteurenbeheer zorgt u voor een goede afhandeling bij betalingsachterstanden. Onze trainingen zijn zo ingericht dat deze zijn te volgen voor mensen met en zonder ervaring. Doordat de trainingen interactief zijn, oefenen de deelnemers direct met de opgedane lesstof. Onze ervaringen wijzen uit dat door deze manier van lesgeven de stof beter wordt opgenomen en dat de deelnemers ook na verloop van tijd nog goed onder woorden kunnen brengen wat zij hebben geleerd. Verder zullen de trainers altijd de theorie vertalen naar de dagelijkse praktijk, zodat snel inzichtelijk voor u wordt hoe u zelf de lesstof kunt toepassen in uw werkzaamheden. Tenslotte is er gedurende trainingen altijd aandacht voor uw vragen, waardoor deze niet onbeantwoord zullen blijven.

Wanneer u onze trainingen voor  incassomedewerkers volgt, zult u uw kennis binnen korte termijn vergroten en opfrissen!

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Flanderijn werkt met een vast netwerk van professionele trainers, elk met een reeks succesvol afgeronde trainingsprogramma's.

Petra Schot

Geruime tijd werk ik bij Flanderijn als trainer. Mijn focus ligt op de juridische trainingen en trainingen op het gebied van taal. Ik vind het altijd weer leuk om cursisten op weg te helpen als stof voor hen onbekend is of om juist hun kennis te verdiepen. Wat mij daarnaast motiveert is dat er op de verschillende vakgebieden zo veel gebeurt, dat een training nooit hetzelfde blijft. Steeds weer zijn er actualiteiten en nieuwe inzichten te verwerken. Dat maakt dat ik met plezier train.

Marianne Versluijs

Vanaf april 2008 ben ik werkzaam bij Flanderijn als juridisch trainer. Na mijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit heb ik als jurist o.a. bij Flanderijn gewerkt. In 1988 heb ik de organisatie verlaten om actief te zijn als zelfstandig juridisch adviseur, voornamelijk in het MKB. Nu heb ik bij Flanderijn weer de mogelijkheid mijn kennis en ervaring te delen.

Nathan Meeuwsen

Na mijn studie Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit ben ik sinds 2007 werkzaam bij Flanderijn. Eerst acht jaar als jurist waarbij ik alle juridische procedures van A tot Z heb gevoerd en nu alweer drie jaar met veel plezier als trainer. Door mijn ervaringen als jurist vertaal ik theoretische kennis naar de praktijk. Ik maak graag persoonlijk kennis met u bij een van onze trainingen!

Sigrid Schuurman-Janssen

In 1999 ben ik begonnen bij Flanderijn als incassomedewerker. Na mijn afstuderen ben ik overgestapt naar Flanderijn Legal, de juridische afdeling van Flanderijn. Tijdens het inwerken van nieuwe collega’s merkte ik dat ik het overbrengen van kennis heel leuk vind om te doen. Daarom geef ik sinds 2006 juridische trainingen aan medewerkers van Flanderijn en externe partijen. Mijn specialismen zijn huurrecht, hypotheekvorderingen en de executieveiling, minnelijke en gerechtelijk incasso, beslag- en executierecht, schulphulpverlening, WSNP en faillissement.

Tristan Wiering

Na een carrière in de financiële wereld als Financial en Consultant heb ik een paar jaar geleden gekozen om mijn passie te volgen, namelijk het trainen en coachen van mensen en organisaties. Sinds 2018 doe ik dit bij Flanderijn waar ik met veel energie en plezier mensen en organisaties verder help om het beste uit zichzelf te halen. Mijn expertise ligt op het vlak van persoonlijk leiderschap, communicatie, presenteren, stress, vitaliteit en burn-out. Ik geef training aan groepen maar verzorg ook individuele coaching.

Kees over de Vest

Ik werk als senior trainer en coach. Na een carrière in de advocatuur heb ik mij de laatste jaren ontwikkeld tot specialist in training en coaching op het gebied van incasso, debiteurenbeheer en communicatie. Zo  zorg ik voor verbinding tussen incasso-creditmanagement en het juridische. Mijn motto is: ook in een professionele context kan leren leuk zijn, en pas als mensen zich veilig en vertrouwd voelen, stellen zij zich open om te leren.

Wij verzorgen trainingen voor veel verschillende doelgroepen. Op deze pagina vindt u onze doelgroepen met de bijbehorende trainingen die door ons worden aangeboden.

Juridisch medewerkers

Lees meer

Incassomedewerkers

Lees meer

Mentoren

Lees meer

Curatoren

Lees meer

Bewindvoerders

Lees meer

Schuldhulpverleners

Lees meer

Deurwaarders

Lees meer

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen aan Flanderijn Trainingen. Misschien staat het antwoord op uw vraag op deze pagina. Zo niet, neem dan contact met ons op.

Flanderijn Trainingen biedt diverse juridisch en vakinhoudelijke trainingen aan waarmee deurwaarders hun  kennis en vaardigheden op een interactieve manier op peil houden. De kwaliteit van het ondernemerschap van de gerechtsdeurwaarder verdiept hiermee. De KBvG heeft aan een aantal trainingen van Flanderijn PE-punten toegekend.

Het regelement Beroepsstage & Permanente Educatie KBvG verplicht alle (toegevoegd)gerechtsdeurwaarders zich continu bij te scholen zodat zij hun vakbekwaamheid op het vereiste niveau houden en hun beroep goed kunnen uitoefenen. De leden van de KBvG moeten elk tijdvak dertig KBvG opleidingspunten halen om te voldoen aan de PE-verplichting.

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

De schuldhulpverlener is binnen een schuldhulp­verlenings­organisatie hét aanspreekpunt voor de klant. De schuldhulp­verlener registreert de aanvraag, helpt de schuldenaar met behulp van diverse tools en verleent nazorg. Hij/zij heeft een belangrijke rol die een behoorlijke kennis van zaken vergt. 

Het onderhouden van de vakbekwaamheid is belangrijk:. Als wet- en/of regelgevingen veranderen is het, mede in het belang van de klanten, zaak dat de schuldhulpverlener zoveel mogelijk op de hoogte is van deze wijzigingen. Een gecertificeerd schuldhulpverlener dient zijn/haar vakbekwaamheid op peil te houden door bijvoorbeeld het volgen van trainingen. Het jaarlijks behalen van PE-punten is bij KIWA een verplichting om het persoonscertificaat geldig te houden. In het kader van de permanente educatie biedt Flanderijn Trainingen meerdere kennis- en vaardigheidstrainingen aan die geaccrediteerd zijn door de NBPB, BPBI, Bureau Wsnp, VeWeVe en natuurlijk KIWA. 

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Volgens het ‘Besluit kwaliteits­eisen curatoren, beschermings­bewindvoerder en mentoren' onderhoudt en ontwikkelt de curator de voor zijn werk van belang zijnde kennis en vaardigheden door ten minste jaarlijks een bijscholings- of trainings­activiteit te verrichten.

Gelet op de bijzondere verhouding met degene die onder curatele is gesteld en de uiteenlopende gevallen die zich kunnen voordoen, heeft iedere curator baat bij het verder ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden en verdiepen van de kennis. In het kader van de permanente educatie en borging van de kwaliteit biedt Flanderijn Trainingen meerdere kennis- en vaardigheidstrainingen die voor curatoren geaccrediteerd zijn door bijvoorbeeld VeWeVe.

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Bent u een beschermingsbewindvoerder of Wsnp-bewindvoerder? Dan heeft u een belangrijke rol die een behoorlijke kennis van zaken vergt. Het onderhouden van de vakbekwaamheid is belangrijk. Als wet- en/of regelgevingen veranderen is het, mede in het belang van betrokkene, zaak dat de bewindvoerder zo veel mogelijk op de hoogte is van deze wijzigingen. 

Gelet op de bijzondere verhouding met betrokkene en de uiteenlopende gevallen die zich kunnen voordoen, heeft iedere bewindvoerder baat bij het verder ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden en verdiepen van de kennis. In het kader van de permanente educatie biedt Flanderijn Trainingen meerdere kennis- en vaardigheidstrainingen aan die geaccrediteerd zijn door de NBPB, BPBI, Bureau Wsnp, Kiwa- en VeWeVe. 

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Volgens het ‘Besluit kwaliteits­eisen curatoren, beschermings­bewindvoerder en mentoren” onderhoudt en ontwikkelt de mentor de voor zijn mentorschap van belang zijnde kennis en vaardigheden door ten minste jaarlijks een bijscholings- of trainings­activiteit te verrichten. Ook de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren stelt deze kwaliteits­eisen.

Gelet op de bijzondere verhouding met de persoon voor wie mentorschap is ingesteld en de uiteenlopende gevallen die zich kunnen voordoen, heeft iedere mentor baat bij het verder ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden, zoals luistervaardigheden en omgang met weerstand. Met name kan gesprekstraining veel problemen in de omgang met de betrokkene voorkomen.

In het kader van de permanente educatie biedt Flanderijn Trainingen meerdere vaardigheids­trainingen aan die geschikt zijn voor mentoren. De training NLP-Coaching en de training Optimaal klantcontact zijn voor mentoren ook geaccrediteerd door de VeWeVe (een onafhankelijke branche­organisatie voor bewindvoerders, curatoren en mentoren). Beschermings­bewindvoerders hebben beide trainingen al als zeer positief ervaren.

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Bent u een ervaren of een startend incassomedewerker werkzaam op de afdeling debiteurenbeheer? Dan is het belangrijk om uw kennis op verschillende gebieden op peil te krijgen en te houden!

Onze trainingen zijn zo ingericht dat deze zijn te volgen voor mensen met en zonder incasso-ervaring. Doordat de trainingen interactief zijn, oefenen de deelnemers direct met de opgedane lesstof. Onze ervaringen wijzen uit dat door deze manier van lesgeven de stof beter wordt opgenomen en dat de deelnemers ook na verloop van tijd nog goed onder woorden kunnen brengen wat zij hebben geleerd. Verder zullen de trainers altijd de theorie vertalen naar de dagelijkse praktijk, zodat snel inzichtelijk voor u wordt hoe u zelf de lesstof kunt toepassen in uw werkzaamheden. Tenslotte is er gedurende trainingen altijd aandacht voor uw vragen, waardoor deze niet onbeantwoord zullen blijven.

Wanneer u onze trainingen voor  incassomedewerkers volgt, zult u uw kennis binnen korte termijn vergroten en opfrissen!

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Bent u een ervaren of een startend juridisch medewerker? Dan is het belangrijk om uw juridische kennis op verschillende rechtsgebieden op peil te krijgen en te houden!

Onze trainingen zijn zo ingericht dat deze zijn te volgen voor mensen met en zonder juridische ervaring. Doordat de trainingen interactief zijn, oefenen de deelnemers direct met de opgedane lesstof. Onze ervaringen wijzen uit dat door deze manier van lesgeven de stof beter wordt opgenomen en dat de deelnemers ook na verloop van tijd nog goed onder woorden kunnen brengen wat zij hebben geleerd. Verder zullen de trainers altijd de theorie vertalen naar de dagelijkse praktijk, zodat snel inzichtelijk voor u wordt hoe u zelf de lesstof kunt toepassen in uw werkzaamheden. Tenslotte is er gedurende trainingen altijd aandacht voor uw vragen, waardoor deze niet onbeantwoord zullen blijven.

Wanneer u onze trainingen voor juridische medewerkers volgt, zult u uw kennis binnen korte termijn vergroten en opfrissen!

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

U kunt kiezen uit een aantal permanente educatietrainingen. Deze trainingen zijn geschikt voor beschermingbewindvoerders, Wsnp- bewindvoerders en schuldhulpverleners.

U kunt kiezen uit een aantal permanente educatietrainingen. Deze trainingen zijn geschikt voor beschermingbewindvoerders, Wsnp- bewindvoerders, curatoren, mentoren en schuldhulpverleners.

Aan onze trainingen zijn NBPB lesuren, NBWV lesuren, NBBI lesuren en BPBI, Wsnp, Kiwa- en VeWeVe punten toegekend. Het aantal punten staat bij elke training apart vermeld.

                                                        

                                         

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Over permanente educatie trainingen bw en shv

Flanderijn Trainingen biedt een ruim aanbod van korte, intensieve en praktijkgerichte trainingen zodat u uw vakbekwaamheid op het vereiste niveau houdt om uw beroep goed uit te oefenen. Onze permanente educatie trainingen zijn geschikt voor beschermingbewindvoerders, zorgverleners, Wsnp- bewindvoerders en schuldhulpverleners. Aan onze trainingen zijn NBPB lesuren, BPBI, WSNP en KIWA-punten toegekend. Daarnaast zijn we door de VeWeVe geaccrediteerd en zijn de punten voor de NBBI in aanvraag.

 

permanente educatie trainingen bw en shv aanbod

 

permanente educatie incompany trainingen bw en shv 

Alle onze permanente educatietrainingen voor bewindvoerders en  schuldhulpverleners worden ook op incompany bij u op locatie verzorgd. Dit kan op nagenoeg iedere gewenste locatie op de wijze die voor u en uw collega het beste uitkomt. Een permanente educatie incompany training voor bewindvoerders en schuldhulpverleners biedt vele voordelen:

 • De cursusinhoud is flexibel en kan desgewenst voor uw organisatie op maat worden gemaakt.
 • U bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers door zelf de locatie te bepalen.
 • U bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
 • Alle de deelnemers ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
 • Een incompany cursus is al snel goedkoper dan deelname met meerdere mensen aan cursussen met een open inschrijving.

 

permanente educatie maatwerk trainingen Bw en shv

Met permanente educatie incompany trainingen van Flanderijn Trainingen behoudt u uw vakbekwaamheid op het vereiste niveau zodat u uw beroep goed kunt uitoefenen.  Wij laten de inhoud van iedere maatwerk training volledig aansluiten bij de praktijk en uw wensen. Een permanente educatie maatwerk training voor bewindvoerders en schuldhulpverleners kan uiteraard worden gecombineerd  met een incompany training.

U kunt kiezen uit een breed aanbod van permanente educatietrainingen. Deze trainingen zijn geschikt voor (t.k.)-gerechtsdeurwaarders maar ook voor ervaren incassomedewerkers en juristen. Aan alle trainingen zijn punten toegekend door de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

De leden van de KBvG moeten voor 31 december 2020 dertig KBvG opleidingspunten halen om te voldoen aan de PE-verplichting voor de periode 2019-2020.

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Over permanente educatie trainingen

Flanderijn Trainingen biedt een ruim aanbod van korte, intensieve en praktijkgerichte trainingen zodat u uw vakbekwaamheid op het vereiste niveau houdt om uw beroep goed uit te oefenen. Onze permanente educatie trainingen zijn geschikt voor (t.k.)-gerechtsdeurwaarders maar ook voor ervaren incassomedewerkers, medewerkers van creditmanagementsorganisaties , advocaten, notarissen, accountants en juristen. Aan alle PE-trainingen zijn punten toegekend door de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

 

permanente educatie trainingen aanbod

 

permanente educatie incompany trainingen 

Alle onze permanente educatietrainingen worden ook op incompany bij u op locatie verzorgd. Dit kan op nagenoeg iedere gewenste locatie op de wijze die voor u en uw collega het beste uitkomt. Een permanente educatie incompany training biedt vele voordelen:

 • De cursusinhoud is flexibel en kan desgewenst voor uw organisatie op maat worden gemaakt.
 • U bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers door zelf de locatie te bepalen.
 • U bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
 • Alle de deelnemers ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
 • Een incompany cursus is al snel goedkoper dan deelname met meerdere mensen aan cursussen met een open inschrijving.

 

permanente educatie maatwerk trainingen

Met permanente educatie incompany trainingen van Flanderijn Trainingen behoudt u uw vakbekwaamheid op het vereiste niveau zodat u uw beroep goed kunt uitoefenen.  Wij laten de inhoud van iedere maatwerk training volledig aansluiten bij de praktijk en uw wensen. Een permanente educatie maatwerk training kan uiteraard worden gecombineerd  met een incompany training.

Tijdens onze trainingen staat de praktijk altijd centraal. Vanuit een theoretisch vertrekpunt wordt direct de vertaling gemaakt naar de praktijk. De door u ingebrachte situaties en casussen vormen de leidraad van de training. 

We oefenen regelmatig door middel van rollenspellen, dit doen we met behulp van professionele acteurs. U leert hiermee bestaande problematiek vanuit een andere invalshoek te bekijken. De door ons aangereikte vaardigheden kunt u daardoor direct toepassen. Het resultaat:

 • u voert kortere en effectievere gesprekken;
 • u incasseert meer;
 • u haalt meer informatie boven water;
 • u hebt meer plezier in gesprekken met debiteuren.

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

over Vaardigheidstrainingen

Bij een vaardigheidstraining ontwikkelt u verschillende sociale vaardigheden waarin u leert omgaan met uiteenlopende situaties. Vaardigheden zoals luisteren, omgaan met kritiek en het aangeven van uw grenzen, vormen de basis van goed contact met anderen én uzelf. Als bepaalde (sociale)  vaardigheden ontbreken, dan kan het contact met mensen om u heen soms lastig verlopen. Een vaardigheidstraining kan uitkomst bieden en ervoor zorgen dat u de controle  over de situatie behoudt.
 

Vaardigheidstrainingen aanbod

 

Incompany vaardigheidstrainingen 

Alle onze vaardigheidstrainingen worden ook incompany bij u op locatie verzorgd. Dit kan op nagenoeg iedere gewenste locatie op de wijze die voor u en uw collega het beste uitkomt. Een incompany vaardigheidstraining biedt vele voordelen:

 • De cursusinhoud is flexibel en kan desgewenst voor uw organisatie op maat worden gemaakt.
 • U bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers door zelf de locatie te bepalen.
 • U bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
 • Alle de deelnemers ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
 • Een incompany cursus is al snel goedkoper dan deelname met meerdere mensen aan cursussen met een open inschrijving.

 

Maatwerk vaardigheidstrainingen

Met maatwerk vaardigheidstrainingen van Flanderijn Trainingen koppelt u effectieve ontwikkeling van medewerkers aan uw organisatiedoelstellingen.  In uw maatwerktraining richten we ons bijvoorbeeld op het professionaliseren van uw medewerkers, het naar een hoger niveau brengen van bepaalde functiegroepen, het binden en boeien van medewerkers, of welke opleidingsdoelstelling u dan ook wenst. Een maatwerk vaardigheidstraining kan uiteraard worden gecombineerd  met een incompany training.

In onze juridische trainingen belichten we verschillende rechtsgebieden op een praktische en interactieve manier. Het doel is om uw juridische kennis op peil te krijgen en te houden!

Het resultaat:

 • U kunt met kennis van zaken communiceren  met collega’s en andere partijen.

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Over Juridische trainingen

Flanderijn Trainingen biedt een ruim aanbod van korte, intensieve en praktijk­gerichte trainingen in diverse richtingen door heel Nederland. We belichten de verschillende rechts­gebieden op een praktische en interactieve manier.  De trainingen zijn zeer geschikt voor bewindvoerders, curatoren, deurwaarders, incassomedewerkers, schuldhulp­verleners, juridische medewerkers, mentoren, medewerkers debiteurenbeheer  en iedereen die zijn juridische kennis wil verhogen.

 

Juridische trainingen aanbod

 

Juridische incompany incasso trainingen 

Alle onze juridische incasso trainingen worden ook op incompany bij u op locatie verzorgd. Dit kan op nagenoeg iedere gewenste locatie op de wijze die voor u en uw collega het beste uitkomt. Een incompany incasso training biedt vele voordelen:

 • De cursusinhoud is flexibel en kan desgewenst voor uw organisatie op maat worden gemaakt.
 • U bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers door zelf de locatie te bepalen.
 • U bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
 • Alle de deelnemers ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
 • Een incompany cursus is al snel goedkoper dan deelname met meerdere mensen aan cursussen met een open inschrijving.

 

Juridische maatwerk incasso trainingen

Met maatwerk incasso trainingen van Flanderijn Trainingen koppelt u effectieve ontwikkeling van medewerkers aan uw organisatie­doelstellingen.  In uw maatwerk­training richten we ons bijvoorbeeld op het professionaliseren van uw medewerkers, het naar een hoger niveau brengen van bepaalde functiegroepen, het binden en boeien van medewerkers, of welke opleidings­doelstelling u dan ook wenst. Een maatwerk incasso training kan uiteraard worden gecombineerd met een incompany training.

Wilt u nog meer uit uzelf of uw medewerkers halen? Dan is coaching of coaching on the job door een erkende coach een aanrader!

Coaching richt zich op het vergroten van zelfkennis en op individuele ontwikkeling. Een belangrijk onderdeel daarvan is het zichtbaar maken en doorbreken van ingesleten overtuigingen en patronen. Dit gebeurt in een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect. Coaching is een inspirerend, soms confronterend, proces maar vrijwel altijd uitermate verhelderend en opbouwend. U verbetert uw communicatie met anderen en hoe u omgaat met feedback. Goed luisteren naar anderen en naar uzelf verhoogt de kwaliteit van uw communicatie en helpt zo uw effectiviteit verbeteren. Onze aanpak is zeer toegankelijk en inspirerend.

Bij coaching on the job wordt, zoals de naam al zegt, coaching gegeven op de werkplek. De coach analyseert de werksituatie en verbindt dit met uw vraag. Na het observeren geeft de coach persoonsgerichte feedback. U leert hierdoor belemmeringen uit de weg te ruimen om zo uw doel te bereiken. Aan het einde van het coachingstraject worden de resultaten geëvalueerd. De voorafgestelde doelen zijn daarbij bepalend.

Per situatie en per individu verschilt het doel van coaching, denk aan:

 • verkrijgen van inzicht;
 • nemen van verantwoordelijkheden;
 • leren (gedrags)patronen te doorbreken;
 • leren verborgen talenten aan te spreken;
 • aanleren of aanscherpen van vaardigheden;
 • krijgen van meer zelfvertrouwen.

 

Wij hebben ervaren en professionele coaches voor het coachen van individuele medewerkers of groepen.

Coaching sluit goed aan bij een door ons verzorgde incasso- of vaardigheidstraining. De training zorgt dan voor een basis en creëert een gemeenschappelijke werkwijze. Een aantal coaching-gesprekken na de training voor degenen die dat nodig hebben, zo nodig on the job zorgt voor maximaal rendement.

Wilt u weten wat onze coaches voor u of uw medewerkers kunnen betekenen? Onze adviseurs helpen u graag verder! Neem contact op met één van onze adviseurs  voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag over coaching?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Voor een effectieve maatwerktraining is uw organisatie het uitgangspunt. De relatie die u met uw klanten heeft en de bijbehorende problematiek vormen daarbij de leidraad. 

Kies voor een maatwerktraining wanneer...

 • u een persoonlijk opleidingsplan voor uw medewerkers en/of afdelingen wenst;
 • u één of meerdere groepen wilt laten opleiden;
 • training op uw locatie, in uw eigen werkomgeving, gewenst is;
 • u een mix van leermethoden/leerstof wenst.

Wat voor training sluit aan bij uw organisatie?

In een vrijblijvend gesprek wordt besproken welk traject het beste aansluit aan de behoeftes van uw organisatie. Daarna stellen wij een passend voorstel op. Als u akkoord gaat, neemt de trainer contact op om de training verder uit te werken.

Voordeel maatwerktraining
Het grote voordeel van maatwerktrainingen is dat de stof geheel past bij uw organisatie. Het leerresultaat is daardoor vele malen groter. Daarbij is het vaak voordeliger dan alle medewerkers afzonderlijk  trainingen te laten volgen.

U kunt ook gebruik maken de tools MindSonar ® en Incasso Games. 
Onze trainingen kunnen uiteraard ook bij u op locatie (incompany) worden verzorgd.

Contact
Heeft u behoefte aan een effectief traject voor uw medewerkers? Onze adviseurs helpen u graag verder! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag over incompany of maatwerktraining?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact

Bekijk ons volledige trainingsaanbod.

Binnenkort

Aankomende trainingen

Daarom kiest u voor een training bij Flanderijn:

 • Wij trainen praktijkgericht met dossiers, casussen en beeldmateriaal. Hierdoor behaalt u een maximaal resultaat!
 • Onze lesstof wordt aangeboden op verschillende manieren zodat iedere deelnemer het direct begrijpt en onthoudt.
 • We zijn een onderdeel van Flanderijn incasso en gerechtsdeurwaarders, hierdoor kunnen we erg praktijkgericht trainen.

Houdt u zich bezig met debiteurenbewaking, incasso of creditmanagement? Vindt u opleiding en ontwikkeling belangrijk? Kies dan voor onze trainingen! Flanderijn Trainingen is gespecialiseerd in incassotrainingen die zich richten op alle aspecten van dit vakgebied en meer. In onze trainingen neemt u op een snelle en effectieve manier kennis van onze uitgebreide ervaring in de incassopraktijk. Een bewezen combinatie van theorie en praktijk zorgt voor professionele groei daarmee betere resultaten voor uw organisatie! 

Vraag en antwoord

Onguard is de afgelopen ruim 25 jaar uitgegroeid van een specialist in credit management software naar een marktleider in innovatieve oplossingen op het gebied van order to cash.

Het geïntegreerde platform van Onguard zorgt ervoor dat alle processen in de order to cash keten optimaal op elkaar zijn aangesloten en kritische data gedeeld kan worden.

Intelligente tools zijn naadloos op elkaar aangesloten en bieden samen overzicht en controle in het betalingsproces en dragen daarnaast bij aan een duurzame klantrelatie.

Gebruikers in meer dan 50 landen wereldwijd zetten het Onguard platform dagelijks in voor succesvol management en tastbare resultaten in order to cash en credit management.

Wilt u graag dat iemand anders uw zaken regelt met Flanderijn Invordering? Of wilt u voor een ander een zaak met Flanderijn Invordering regelen? Dat kan met het formulier 'Machtiging voor een derde'. Dit is een ondertekend document waarop staat dat iemand iets namens u mag doen.

Machtigingsformulier
Hieronder vindt u het machtigingsformulier voor een derde. Dit formulier gebruikt u voor het machtigen van een derde. Soms is het namelijk handig dat een andere persoon iets uit uw naam doet. Als u door omstandigheden niet in staat bent uzelf te vertegenwoordigen. Of als u ergens specifieke kennis voor nodig heeft. Bijvoorbeeld bij een bezwaar, een beroepschrift of bij een (hoor)zitting in de rechtbank.

Die andere persoon kan een vriend, kennis en/of jurist zijn. Wilt u dat hij u kan vertegenwoordigen, dan moet u hem machtigen door onderstaand formulier te downloaden.  U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie.

Download formulier

Digitaal

Om de machtiging voor een derde digitaal aan te vragen, volgt u onderstaande stappen:

 • Download het machtigingsformulier.
 • Vul het formulier in, print het vervolgens uit en onderteken het ingevulde formulier.
 • Scan het ingevulde, getekende formulier in en voeg toe door op 'Selecteer' te klikken.
 • Klik op ‘Verzenden'.


Let op: een machtigingsformulier dat niet is ondertekend, nemen wij niet in behandeling.

Post

U kunt uw aanvraag ook via de post opsturen. Stuur het ingevulde formulier in een gefrankeerde envelop naar:

Flanderijn Incasso
Rijnkaai 37
2000 Antwerpen

Let op: een machtiging die niet is ondertekend, nemen wij niet in behandeling.

Is it impossible for you to repay the debt in one lump sum? Request a repayment arrangement in 5 steps. A repayment arrangement contains agreements about paying your outstanding debt in instalments. These agreements include the number of instalments and amount to be paid in each instalment.

> Klik hier voor Nederlands. 

What happens next?

Once you have clicked submit, your proposal will be viewed. Together with our client, we assess your proposal and decide whether this has been agreed. You will receive an answer within 3 working days.

Back to homepage

Bij Flanderijn vinden wij jouw privacy erg belangrijk. Daarom houden wij ons aan de geldende privacywetgeving. Dit betekent dat wij vertrouwelijk en zorgvuldig omgaan met de gegevens die wij over jou te weten komen. In deze privacyverklaring leggen wij je uit hoe wij met de persoonsgegevens omgaan die wij van jou krijgen.

Toelichting
Een van de uitgangspunten van de AVG is transparantie. Betrokkenen moeten weten welke en hoe hun persoonsgegevens worden verwerkt. Onder de AVG is het daarom verplicht met een privacyverklaring te communiceren welke persoonsgegevens worden verwerkt, waarom, hoe deze worden beveiligd, wat bewaartermijnen zijn en hoe de betrokkene zijn rechten kan uitoefenen. Daarnaast stelt de AVG eisen aan de leesbaarheid voor betrokkene.

De privacyverklaring moet voorafgaand aan de verwerking kenbaar worden gemaakt. Bij de privacyverklaring voor sollicitanten moet deze dus voorafgaand aan het sollicitatieproces worden gecommuniceerd.


Wie is er verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens?
Flanderijn is verantwoordelijk voor het verwerken van je persoonsgegevens. Dit betekent dat Flanderijn bepaalt welke gegevens wij van jou verwerken, hoe dat gebeurt, voor welke doelen en hoe lang. Wij verwerken persoonsgegevens door ze op te slaan.


Welke persoonsgegevens verzamelen wij?
Op het moment dat je bij ons solliciteert via de website www.werkenbijflanderijn.nl:

 • Voorletters, naam, adres en woonplaats
 • Roepnaam
 • Geboortedatum
 • Geslacht
 • Telefoonnummer en e-mailadres
 • Curriculum vitae (CV)
 • Motivatie


Op het moment dat je voor ons gaat werken:

 • Referenties (indien aanwezig en in overleg)
 • Kopie geldig ID-bewijs (geen rijbewijs)
 • Burger Service Nummer (BSN)
 • Bankrekeningnummer
 • Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG)  
 • Overige gegevens die nodig zijn voor onze personeels-, salaris- en verzuimadministratie.


Waarom verzamelen wij deze persoonsgegevens?
In het algemeen verzamelen wij alleen gegevens voor het beoordelen van jouw geschiktheid voor een bepaalde vacature. Meer specifiek verzamelt Flanderijn je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Om een werkgever- werknemerrelatie met je te kunnen aangaan.
 • Om jouw geschiktheid voor een bepaalde functie te kunnen beoordelen.
 • Om screenings te kunnen uitvoeren die soms vereist zijn voor een functie.
 • Om een relevante personeels-, financiële-, uren-, verzuim- en salarisadministratie bij te houden.
 • Om te kunnen beoordelen of je voor premiekortingen of subsidies in aanmerking komt.
 • Om onze re-integratieverplichtingen na te komen.
 • Om onze overige wettelijke verplichtingen te kunnen nakomen.


Waarom mogen wij deze persoonsgegevens verzamelen?
Wij mogen deze gegevens op basis van privacywetgeving verzamelen omdat:

 • Wij je daarvoor in sommige gevallen nadrukkelijk om toestemming hebben gevraagd. De toestemming die je geeft kan je op elk moment weer intrekken.
 • Het noodzakelijk is om een overeenkomst die wij met jou hebben te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsovereenkomst die je met ons aangaat.
 • Het noodzakelijk is voor het kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen. Daarbij kun je denken aan dat wij als werkgever verplicht zijn om een kopie van de identiteitsbewijzen van personeel op te slaan.
 • Het noodzakelijk is voor het kunnen behartigen van ons gerechtvaardigd belang. Waarbij wij eerst afwegen of ons belang dan echt zwaarder weegt dan jouw belangen als het gaat om privacy.


Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens?
Je gegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is. Daarbij kijken wij naar het doel waarvoor we de gegevens aan je hebben gevraagd. Ook houden we rekening met wettelijke bewaartermijnen. Zo staat er bijvoorbeeld in de Wet op de loonbelasting dat wij als werkgever van jou als werknemer een kopie identiteitsbewijs moeten bewaren tot 5 jaar nadat je uit dienst bent.


Wat doen wij om je persoonsgegevens te beveiligen?
Wij beveiligen je persoonsgegevens op verschillende manieren, om ervoor te zorgen dat je gegevens bij ons veilig zijn en blijven. Dat doen wij bijvoorbeeld door de toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken, gebruik te maken van veilige communicatiekanalen en netwerkbeveiliging. Ook maken wij afspraken over goede beveiliging met partijen die voor ons gegevens van jou verwerken.


Met welke derde partijen delen wij je persoonsgegevens?
Flanderijn kan je gegevens delen met andere partijen. Dat doen wij alleen als dat mag op basis van geldende privacywetgeving. Deze andere partijen zijn o.a. overheidsinstanties zoals UWV of Belastingdienst en zakelijke relaties zoals de arbodienst of pensioenverzekeraar.

Om onze diensten te kunnen uitvoeren krijgen wij daarnaast hulp van partijen die voor ons gegevens van jou verwerken. Denk bijvoorbeeld aan onze accountant die de salarisverwerking voor ons verzorgt. Met dit soort partijen maken wij afspraken over beveiliging, geheimhouding en de rechten die jij hebt.


Delen wij gegevens met derde partijen buiten Nederland?
Flanderijn deelt geen gegevens met partijen die buiten Nederland gevestigd zijn.


Welke rechten heb je?
Je hebt het recht om:

 • In te zien welke persoonsgegevens wij precies van jou hebben.
 • De gegevens die wij van jou hebben te wijzigen, als deze bijvoorbeeld onvolledig of onjuist zijn.
 • Verouderde gegevens door ons te laten verwijderen, als wij deze niet verplicht nog langer moeten bewaren.

Om je rechten uit te oefenen kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens hieronder.


Contact opnemen?
Vragen, opmerkingen of je rechten uitoefenen? Neem dan gerust contact op met onze functionaris gegevensbescherming.

Contactgegevens functionaris gegevensbescherming
Naam  Janet Bronsvoort
Organisatie Flanderijn
Telefoon 088-209 2905
E-mailadres j.bronsvoort@flanderijn.nlEen klacht indienen?
Als wij gegevens van jou verzamelen en je ontevreden bent over de wijze waarop we met jouw gegevens omgaan, kun je een klacht indienen bij de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Autoriteit Persoonsgegevens
Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 30 (alleen volgens afspraak), 2594 AV Den Haag
Postadres Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag
Telefoon 0900-200 12 01 (gebruikelijke telefoonkosten)
Openingstijden Op werkdagen van 09.00 tot 12:00 uur en van 14.00 tot 17.00 uurAanpassing van deze privacyverklaring
We zorgen ervoor dat deze privacyverklaring actueel is. We passen deze verklaring aan als we nieuwe of andere gegevens verzamelen, aan nieuwe partijen verstrekken of er sprake is van wijzigingen in bewaartermijnen of beveiligingsmaatregelen.


Terug naar 'Werken bij Flanderijn'