Flanderijn doet intrede op Belgische markt

oktober 29, 2013

Incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn opent op 1 oktober onder de naam Flanderijn Incasso een nieuwe vestiging in Antwerpen. Hiermee doet Flanderijn haar intrede op de Belgische markt. Flanderijn Incasso NV zal hoofdzakelijk incassodiensten aanbieden en voor het gerechtelijke traject samenwerken met deurwaarderskantoren in België. Vanuit de vestiging in Antwerpen gaat Flanderijn Incasso NV met een lokaal team de volledige Belgische markt bedienen.

Om nog beter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van internationale opdrachtgevers, heeft Flanderijn besloten om haar activiteiten uit te breiden naar de Belgische markt. “De opening van een incassobureau in Antwerpen zien wij, samen met ons recent geopende kantoor in Maastricht en de overname van DI.OV.IN, als een belangrijke uitbreiding. Wij versterken hiermee onze positie in de Benelux en kunnen onze klanten hier, bijvoorbeeld op het gebied van internationaal creditmanagement, nog beter bedienen”, zegt Michel van Leeuwen, directielid van Flanderijn incasso- en gerechtsdeurwaarders.

Flanderijn Incasso NV wil zich in België onderscheiden door haar persoonlijke aanpak. Flanderijn beidt opdrachtgevers begeleiding tijdens het hele traject van het debiteurenbeheer, vanaf de minnelijke aanpak tot en met de gerechtelijke fase. In Nederland boekt de organisatie al tijdens de minnelijke fase opmerkelijke resultaten, waardoor de relaties tussen leveranciers en hun debiteuren niet nodeloos onder druk komen te staan en vorderingen zonder veel kosten geïncasseerd worden. “Het lukt ons om meer dan 70% van de opdrachten zonder tussenkomst van de rechter te incasseren en wij zien dat in België ook veel interesse bestaat voor een dergelijke aanpak”, aldus Michel van Leeuwen.

Flanderijn startte haar dienstverlening meer dan 60 jaar geleden in Rotterdam. Met de opening van het kantoor in Antwerpen, is de zestiende vestiging een feit.