Onze voordelen

Flanderijn Incasso is uw partner voor het complete credit­management­traject. Wij zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Lees meer over onze voordelen.

1. Alle specialismen in huis

Het complete incassotraject wordt uitgevoerd binnen één organisatie. Van debiteurenbeheer tot het uitvoeren van vonnissen. Onze incassowerk­zaamheden zijn ingedeeld naar bedrijfstak. Dat betekent dat de mensen die uw opdracht behandelen uitstekend thuis zijn in uw branche én dat u te maken heeft met één aanspreekpunt, ongeacht de fase van het traject. Onze ervaren incassomedewerkers volgen geregeld trainingen die worden aangeboden door ons opleidingscentrum Flanderijn Trainingen.

2. Juridisch advies inbegrepen

Onze juridisch adviseurs vertegenwoordigen u of uw organisatie tijdens de procedure. Dit biedt niet alleen gemak: het heeft ook als voordeel dat de overdracht van het dossier snel en secuur verloopt. Soms is de verplichte vertegenwoordiging van een advocaat noodzakelijk. Flanderijn Incasso heeft passende samenwerkingsverbanden in de advocatuur. Onze juristen geven u van tevoren ook een gedegen inschatting van het kostenrisico.

3. Onderscheidend in ICT

Flanderijn Incasso heeft een uniek en in eigen beheer ontwikkeld automatiseringssysteem. Een team van eigen programmeurs werkt permanent aan de verdere ontwikkeling van dit systeem. Voor het uitwisselen van gegevens is Flanderijn Incasso in staat maatwerk te leveren, bijvoorbeeld door het bouwen van een specifieke interface.

Zo beschikt Flanderijn Incasso over een inlogportaal voor opdrachtgevers waarmee u de voortgang van uw dossiers real time online kunt volgen. In dit inlogportaal kunt u verder het overzicht zien van de correspondentie met de schuldenaar en kunt u betalingsmutaties doorgeven.

4. Eigen opleidingscentrum

Ons opleidingscentrum Flanderijn Trainingen leidt interne medewerkers van Flanderijn Incasso op. Op deze manier hebben zij altijd de meest actuele kennis op het gebied van de wet- en regelgeving en de markt. Naast interne opleidingen geeft Flanderijn Trainingen ook trainingen aan externe (kandidaat)gerechtsdeurwaarders, bewindvoerders,  schuldhulpverleners en medewerkers van opdrachtgevers.

5. Geen onnodige kosten

Dankzij uitstekende incassoresultaten blijven uw kosten laag. In veel gevallen betaalt u zelfs niets. Maar we zorgen er ook voor dat de kosten voor de schuldenaar niet uit de hand lopen. Dat doen we door ons goed in de omstandigheden van de schuldenaar te verdiepen. Heeft procederen zin? Is de vordering verhaalbaar? Wat zijn de slagingskansen? Hierdoor nemen we de meest effectieve maatregelen.

6. Effectieve huisbezoeken

Optioneel kan Flanderijn Incasso ook naar uw klant toegaan tijdens de minnelijke fase, wanneer er nog geen sprake is van een gerechtelijke procedure. Een buitendienst­medewerker gaat dan langs bij uw klant, want aanschrijven en bellen is soms niet voldoende om tot iemand door te dringen. Deze buitendienst­medewerker gaat ter plaatse in dialoog met uw klant en probeert een betaal­afspraak te maken. Tegelijkertijd zal hij/zij in begrijpelijke taal aan uw klant duidelijk maken wat de mogelijke consequenties zijn van verdere wanbetaling.

Eenvoudig taalgebruik is een kenmerk van onze communicatie. Brieven en e-mails worden helder geformuleerd zonder ingewikkelde woorden en lange zins­constructies. 

Direct aan de slag

Wilt u een incasso starten? Bekijk hoe u eenvoudig een vordering uit handen kan geven.

Incasso starten
Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Contact