Wij zijn verhuisd naar Nassaustraat 37-41, 2000 Antwerpen. Tevens is ons nieuwe bankrekening nummer BE75 0689 4481 1551. Meer informatie vindt u hier

Nous avons déménagé à Nassaustraat 37-41, 2000 Anvers. En outre, notre nouveau numéro de compte bancaire est BE75 0689 4481 1551. Vous trouverez de plus amples informations ici

Over Flanderijn Incasso

Flanderijn Incasso maakt deel uit van Flanderijn en richt zich speciaal op debiteurenbeheer en incasso voor bedrijven en organisaties in België. Vorderingen van openstaande rekeningen in België worden behandeld door gespecialiseerde afdelingen binnen Flanderijn. Op deze manier wordt het complete incassotraject van België en Nederland uitgevoerd binnen één organisatie.

WAT DOET FLANDERIJN INCASSO?

Flanderijn Incasso richt zich speciaal op de Belgische markt en ondersteunt Belgische bedrijven en organisaties bij hun betalings¬beheer en het incasseren van open¬staande vorderingen, zowel in binnen- als buitenland. Dankzij haar wereldwijd netwerk van partners verzorgt Flanderijn Incasso het gehele incassotraject: van sommatie tot ten uitvoering. Ook biedt Flanderijn Incasso een grote verscheidenheid aan producten die ondersteuning bieden bij het incassotraject.

Bekijk diensten
 

Wat doet Flanderijn?

Flanderijn is een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. Wij worden door schuldeisers ingeschakeld om openstaande vorderingen te incasseren. Denk bijvoorbeeld aan de zorgpremie die iemand niet (meer) kan voldoen of aan problemen bij het betalen van de huur. Flanderijn onderscheidt zich door een aanpak die grotere schulden en onnodige kosten voor de schuldenaren voorkomt. Dit doen wij door serieus te kijken naar de oorzaak van het probleem en het vinden van een passende oplossing. Lukt het alsnog niet om tot een betaling te komen? Dan kan een van onze gerechtsdeurwaarders worden ingezet.

Organisatie

Flanderijn heeft een netwerk met tien kantoren, waarvan één in België. Momenteel hebben wij kantoren in: Amsterdam, Antwerpen, Appingedam, Bergen op Zoom, Den Haag, Heerenveen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Venray. Klik hier voor meer informatie over de kantoren.

Momenteel werken er ongeveer 600 medewerkers bij Flanderijn. Het personeels­bestand is opgebouwd uit gerechts­deurwaarders, toegevoegd gerechts­deurwaarders, juristen, (senior) klantmedewerkers incasso, stafmedewerkers en facilitaire medewerkers. De directie wordt gevoerd door een team van gerechts­deurwaarders en niet-­gerechts­deurwaarders die allen aandeel­houder zijn van de organisatie.

Kwaliteit

Flanderijn onderscheidt zich met een eigen kwaliteits­managementsysteem, dat verder gaat dan de gangbare normen in onze branche. De Normen voor Kwaliteit van de Koninklijke Beroeps­organisaties van Gerechts­deur­waarders (KBvG) en de aanvullende kwaliteits­normen ISO 9001:2015 en ISAE 3402 zijn onderdeel van dit systeem. Wij kunnen onze kwaliteit zwart-op-wit aantonen met jaarlijkse beoordelingen door externe auditors en regelmatige controles op grond van de internationale ISAE 3402 standaard.

Meer over kwaliteit

Samenwerkings­verbanden

Naast het leveren van diensten op het gebied van incasso en gerechtsdeurwaarders, verzorgt Flanderijn Incasso een vroegtijdig interventie- en regietraject dat moet voorkomen dat schuldenaren met bemiddelbare schulden in een minnelijk of wettelijk schuldhulpverleningstraject terecht komen. Verder bewaken wij de financiële en maatschappelijke belangen van partijen en stellen we onze backoffice beschikbaar voor onder andere verzekeraars, makelaars/tussenpersonen, leasemaatschappijen en fleetowners.

Bekijk samenwerkingsverbanden

Flanderijn Foundation

Flanderijn Incasso hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom hebben we de Flanderijn Foundation opgericht. Hiermee vergroten we de maatschappelijke zelfredzaamheid en weerbaarheid van jong­volwassenen. Het project The Boost geeft jong­volwassenen hun zelf­vertrouwen weer terug waardoor hun kans op een baan groter wordt.

Meer over de foundation

Flanderijn als werkgever

Met ruim 600 collega’s werken we eraan om in schuldsituaties zowel de schuldeiser als schuldenaar zo goed mogelijk te helpen. Want het gaat om geld, maar óók om mensen. Dat maakt werken bij Flanderijn veelzijdig en uitdagend. 

Op zoek naar een vacature bij Flanderijn? Bekijk hier het overzicht van de actuele vacatures bij onze verschillende kantoren. Voor vacatures bij Flanderijn Incasso bekijkt u de vacatures in Antwerpen.


Ga naar vacatures

Flanderijn Invordering

Flanderijn Invordering maakt onderdeel uit van Flanderijn en richt zich speciaal op de publieke sector. Flanderijn Invordering werkt in opdracht van gemeenten, water­schappen, provincies en bestuurlijke samen­werkings­verbanden in Nederland. Wij vorderen namens deze opdracht­gevers alle lokale belastingen en heffingen in, zoals bijvoorbeeld de onroerende zaak­belastingen, riool­heffingen, de verontreinigings­heffing of parkeer­belasting.

Meer over Flanderijn Invordering

Ondernemersnummer

Flanderijn Incasso beschikt over een inschrijving bij de KBO onder nummer:

0835.561.265

Rijnkaai 37
2000 Antwerpen
+32 (0)3 289 1490
info@flanderijn.be

Toezichthoudende overheid:

Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Algemene Directie Economische Inspectie
Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel
https://economie.fgov.be