Let op: op donderdag 13 mei zijn onze kantoren gesloten in verband met Hemelvaart.

Curatoren

Volgens het ‘Besluit kwaliteits­eisen curatoren, beschermings­bewindvoerder en mentoren' onderhoudt en ontwikkelt de curator de voor zijn werk van belang zijnde kennis en vaardigheden door ten minste jaarlijks een bijscholings- of trainings­activiteit te verrichten.

Gelet op de bijzondere verhouding met degene die onder curatele is gesteld en de uiteenlopende gevallen die zich kunnen voordoen, heeft iedere curator baat bij het verder ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden en verdiepen van de kennis. In het kader van de permanente educatie en borging van de kwaliteit biedt Flanderijn Trainingen meerdere kennis- en vaardigheidstrainingen die voor curatoren geaccrediteerd zijn door bijvoorbeeld VeWeVe.

TRAINING

Beslag- en executierecht

Stel u voor: de deurwaarder geeft de overbetekening van een derdenbeslag aan u als beschermingsbewindvoerder. Wat is er dan precies aan de hand en welke kosten brengt dit met zich mee? En in het geval van een  loonbeslag:  wat zijn de verschillen met het vrij te laten bedrag van iemand die in de schuldhulpverlening zit? Wat gebeurt er in het geval dat de deurwaarder beslag legt op de inboedel van uw cliënt en de partner aangeeft dat de spullen van hem/haar zijn?

In deze training geven we een uitgebreid antwoord op onder andere deze vragen. Kortom: u krijgt een kijkje in de keuken van de deurwaarder met een aantal praktische tips!
 

Bekijk training
Startdata

Trainingen voor curatoren

Filter opleidingen
Er zijn trainingen gevonden met uw selectie:
Sorteren op:

Vraag over een training?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Ga naar contact