Wij zijn verhuisd naar Nassaustraat 37-41, 2000 Antwerpen. Tevens is ons nieuwe bankrekening nummer BE75 0689 4481 1551. Meer informatie vindt u hier

Nous avons déménagé à Nassaustraat 37-41, 2000 Anvers. En outre, notre nouveau numéro de compte bancaire est BE75 0689 4481 1551. Vous trouverez de plus amples informations ici

Mercury

In de samenwerking met Mercury treedt Flanderijn als onafhankelijke incassopartner op voor klanten van Mercury met als doel het risicoprofiel (beheer en acceptatie) te verbeteren tegen de meest gunstige krediet­verzekeringsvoorwaarden. 

Richard Ariëns, algemeen directeur en oprichter van Mercury, zegt in een toelichting: “We hebben tot op heden een hele gezonde start als nieuwkomer tussen een gevestigde orde van grote internationaal opererende kredietverzekeraars. Naast ons product met niet opzegbare dekking en het feit dat iedere klant zijn eigen acceptant heeft, completeert de actieve betrokkenheid van Flanderijn onze totaalpropositie.

Door de interventies van Flanderijn krijgen klanten van Mercury straks een effectievere incasso van hun debiteuren en daarmee een beter profiel van risicoacceptatie. “Dat biedt ons ongekende mogelijkheden om een meer afgewogen kredietverzekeringsprogramma samen te stellen dan in de markt überhaupt mogelijk en gebruikelijk is. Want in tegenstelling tot marktpartijen die met eigen interne afdelingen werken moet Flanderijn als onafhankelijke incassopartij gewoon marktconform presteren. Hun effectiviteit zal zoals gezegd een groot verschil maken in de risico-acceptatie van nieuwe klanten en de flexibele oplossingen die we onze klanten dan vervolgens kunnen bieden”, aldus Ariëns.

Eenzijdige opzegging door verzekeraars bedreigt bij tegenwind continuïteit bedrijven 
Bij de marktintroductie gaf Mercury al aan op basis van innovatieve oplossingen de bestaande marktoligopolie te willen doorbreken dat nog steeds wordt gevormd door een pact van een drietal kredietverzekeraars (Euler Hermes, Atradius en Coface). Naast innovatieve fintech oplossingen en werkmethoden, is de meest tastbare inzet van de nieuwe generatie kredietverzekeringen dat ze, in tegenstelling tot die van andere, in detail gedifferentieerd kunnen worden (klant vs. risicoprofiel) en tussentijds niet opzegbaar zijn. Voor bedrijven betekent dit in het algemeen meer bancaire financieringsruimte omdat de kredietverzekeringen tussentijds niet opgezegd kunnen worden.

Als er dreiging van slecht weer is dan wordt er door de verzekeraars vaak eenzijdig ingegrepen, zo stelt Ariëns. “Voor bedrijven en hun toeleveranciers betekent dat vaak een verergering van de problemen en zeker geen oplossing. Het beperkt het herstellend vermogen van die betrokken bedrijven aanzienlijk. In ons model proberen we door een combinatie van niet-opzegbaarheid en persoonlijk contact tussen de acceptant en de klant, oplossingsgericht te werken.”

Hans Flanderijn, lid van de directie van Flanderijn en verantwoordelijk voor de inhoudelijke samenwerking met Mercury, licht de investering en de voordelen van de samenwerking toe: “Mercury is een echte ‘new kid on the block’ die zich gesteund weet door gerespecteerde internationale partijen als Novae, Tokio Marine en Antares. Het feit dat ze als volmachthouder van Lloyd’s een AA- papier kunnen bieden, geeft dat nog een keer aan. Hun marktpropositie heeft een enorm potentieel en als investeerder is dat een waardevolle uitgangspositie. Organisatorisch gaan we ook samenwerken als de portefeuille van Mercury gaat groeien. Onze infrastructuur met bijna 600 medewerkers is er nu al op ingericht om een deel van het debiteurenbeheer en claimafhandeling direct op te pakken. Deze combinatie van kredietverzekering en debiteurenbeheer moet leiden tot een nog uniekere propositie met dito risicoacceptatie en kredietruimte.

Voor meer informatie bezoekt u de website van Mercury.