Om laaggeletterdheid samen op de kaart te zetten organiseerde Stichting Lezen & Schrijven van 4 t/m 10 september 2017 de Week van de Alfabetisering. Ruim 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben immers moeite met lezen, schrijven en rekenen.

Certificaten
In het kader van de Week van de Alfabetisering werden op 4 september in Rotterdam certificaten uitgereikt aan deelnemers van het Landelijk Taalakkoord. Zo’n 100 bedrijven in Nederland hebben in het afgelopen jaar dit Landelijk Taalakkoord getekend. Het Taalakkoord stimuleert het delen van kennis en ervaringen, zodat deelnemende bedrijven samen sterker worden in het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid. Flanderijn is één van de ondertekenaars.

Flanderijn
Directeur Michel van Leeuwen kreeg van Marianne Zoetmulder, programmamanager Leren en Werken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het certificaat overhandigd. Michel van Leeuwen over het akkoord: ‘Bij onze werkzaamheden hebben we voortdurend met taal te maken. Of het nu gaat om brieven, telefoongesprekken, e-mails of huisbezoeken. Eenvoudig en begrijpelijk communiceren is essentieel voor het vinden van betalingsoplossingen. We delen onze kennis graag met andere bedrijven en daarom hebben we het Taalakkoord getekend.

N.B.: De foto is genomen door Julia Pelealu.